Ana sayfa Avrupa Fransa

Cannes’da Tadına Bakılması Gereken 5 Lezzet

0
PAYLAŞ

Bir güney Fransa kenti olan Cannes, Akdeniz’in tüm nimetlerini sunan çeşit çeşit kabuklular, taze balıklar, zeytin yağlı mezeler, muazzam bir manzarayla birleştiğinde ortaya tadına doyulmaz lezzetler çıkıyor. Fransız mutfağı başta olmak üzere Avrupa’nın farklı kültürlerden lezzetler tadabileceğiniz restoranlarda, yerel yemeklerden deniz ürünlerine ve olmazsa olmaz Cannes şaraplarına dek geniş bir yelpazede mideniz şenleniyor. Peynir çeşitleri, Saint Honorat’taki keşişlerin yaptığı Lerina likörü, makaron ve daha mis kokulu tatlıların piştiği butik pastaneler de cabası!

Cannes’da Tadına Bakılması Gereken 5 Lezzet

Cannes’da ne yenir diye düşünenler ve zamanı sınırlı olanlar için, tadına bakılması gereken 5 lezzet bu listede! Tipik bir Akdeniz kenti olan Cannes’da öncelikle deniz ürünleri ve balık ilk sırayı alıyor. Sahil tarafında yer alan kafe ve restoranlarda taze deniz mahsulleri, hayli iştah açıcı cinsten. Bunların yanı sıra, sebze dolmaları, pissaladiere (Soğan tartı), zeytinyağında jumbo karides, püreyle sunulan kızarmış tavuk, pizza çeşitleri ve zincir fast-food restoranlarına dek her damak tadına uygun seçenekten dilediğinizi seçebilirsiniz.

1. Balık ve deniz ürünleri

Cannes-Ne-Yenir

Eski bir balıkçı kasabası olan Cannes’da balık yemek, tam bir şölen! Levrek, midye, ıstakoz, istiridye, karides, dil balığı ve ringa balığının tadına bakabilirsiniz. Le Vieux Port’taki pek çok restoranın yanı sıra, uygun fiyatlı bir alternatif arıyorsanız Rue Felix Faure’ye bakabilirsiniz. Ayrıca Rue Hoche’ta da oldukça uygun fiyatlı pek çok mekân bulabilirsiniz. Diğer yandan kentin eski şehir bölgesi Le Suquet ve daha çok gençlerin tercih ettiği Rue du Commandant Andre’de keyifli kafelerin yanı sıra oldukça hoş ambiyanslı restoran da bulunuyor.

2. Soupe au pistou

Soupe-au-Pistou

Soupe au pistou, et ve balık yemeyi tercih etmeyenler için oldukça hoş bir alternatif. Bir çeşit sebze çorbası olan soupe au pistou bizim damak zevkimize de uygun. Kabak, sarımsak, havuç gibi çeşitli sebzelerden yapılan çorbanın devamında, pesto ve ızgara sebzeli makarna olan maccheroni au pistou et légumes grillés ile devam edebilirsiniz.

3. Saint Honorat Şarabı

Saint-Honorat--Wine

Özellikle akşam yemeklerinin çok önemli olduğu Fransız yemek kültüründe yemeğin yanında mutlaka bulunan şarap, Fransız sofralarının vazgeçilmezi. Cannes’daysanız kıyının 1 mil açıklarında yer alan ve 5. yüzyıldan beri bir keşiş topluluğuna ev sahipliği yapan Île Saint-Honorat şarabını tatmadan dönmemek lazım. Feribot seferlerinin yapıldığı adada yer alan 15. Yüzyıl tarihli manastırdan adada üretilen şarap ve bal gibi çeşitli manastır ürünlerini satın alıp deneyebilirsiniz.

4. Zeytinyağlı mezeler

Cannes-Zeytinyagi

Fransızlar için çeşitli salata ve mezeler, sebzelerin sirke, sıvı yağ ve taze otlarla hazırlanan soslar eşliğinde yendiği giriş yiyeceklerini oluşturuyor. Bir Akdeniz kıyı kenti olan Cannes’da ise haliyle mezeler zeytinyağı ile yapılıyor. Akşamları ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz nefis zeytinyağlı mezelerin tadına bakmadan dönmeyin.

5. Makaron

Cannes-Macaron

Makaron, Cannes’daki şirin butik pastanelerin en leziz tatlılarından. Ünlü Fransız tatlısı makaron, deneyen herkesin beğendiği ve tekrar yemek istediği bir tatlı. Eh siz de madem bir güney Fransa kentindesiniz, makaronun Cannes usulünü de deneyin!

Cannes‘da ne yenir diye düşünenlerdenseniz, kentin eşsiz manzarası karşısında tadacağınız lezzetler bunlarla sınırlı değil. Dünya mutfaklarından çeşitli tatları da deneyebilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here