Ana sayfa Avrupa İtalya

Venedik’te Tadına Bakmanız Gereken 5 Lezzet

0
PAYLAŞ

İtalya mutfağının ne denli zengin ve lezzetli olduğunu bilmeyen yok. Varsa da bir an önce öğrenmeli çünkü bu harika lezzetleri denememek yaşayacağınız en büyük pişmanlıklardan olabilir. Midenizden açlık sinyalleri gelmeden önce ‘Venedik’te ne yenir‘ soruna bir yanıt bulmalısınız. Zira açlık başa vurduğunda insan kendini ilk bulduğu restorana atıp, midesini sıradan yiyeceklerle doldurabiliyor. Venedik’e kadar gitmişken şehrin birbirinden leziz yemeklerini ve mekanlarını keşfetmemek olmaz.

Venedik’te Tadına Bakmanız Gereken 5 Lezzet

1. Pasta e fagioli

Pasta-e-fagioli

Venedik tarzı ve tamamen şehre has bir makarna türü olan Pasta e fagioli, üzerine fasulye sos yapılarak tüketilen farklı ama oldukça lezzetli bir yemek. Öğlen ve akşam yemekleri için alternatif olabileek olan bu makarna, şehirde en sık tüketilen yemek çeşitlerinden biri.

2. Baccala Mantecato

Baccala-Mantecato

Baccala Mantecato, Baltık Denizi Morina Balığı’ndan yapılan bu yemek, İtalyan restoranlarında başlangıç ya da garnitür olarak da servis edilebilir. Kurutulmuş morina balığının yumuşatılıp, zeytinyağı, sarımsak ve maydanoz ile karıştırıldığı bu yemek, ekmek üzerine sürülmüş olarak da servis ediliyor.

3. Sardee in saor

Sardee-in-saor

Eğer sardalya yemeyi seviyorsanız, Venedik’teki favori yemeklerinizden biri Sardee in saor olabilir. İster yemek isterseniz de meze olarak tüketebileceğiniz bu enfes tat, sardalyanın üzüm, fıstık ve soğanla beraber pişirilmesiyle hazırlanıyor. Ekşi ve tatlı arası bir tadı olan Sardee in saor’u denemeden bu şehirden ayrılmamalısınız.

4. Risi e bisi

Risi-e-bisi

Risi e bisi, ana malzemesi pirinç ve bezelye olan bir yemek. Risotto ile çorba arası bir kıvamı olan ve çok değişik şekillerde servis edilen bu yemeğin yanında balık, denizanası, fasulye gibi seçenekler de servis edilebiliyor.

5. Risotto

Risotto

Risotto, İtalya’ya has bir yiyecek ama İtalyanlar, ‘En iyi risotto Venedik’te yenir’ derler. Venedik’te yapılan risottonun rengi siyahımsıdır ve en makbul olanı ise deniz ürünlü risottoları. Venedik sokaklarında dolaşırken damağınızda hoş bir tat bırakmak için bu nefis yiyeceğin tadına bakmayı ihmal etmeyin.

Ayrıca leziz bir et yemeği olan Carpaccio, yumurta, üzüm ve şekerle yapılan Pincia, Venedik’e has bir tür peynir olan Asiago cheese ve Venedik’in en meşhur tatlıları arasında kabul edilen Fritella alla veneziane de bu şehre gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken tatlardan.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here